Sber banka donirala knjige za biblioteku OŠ “Sveti Sava” Gacko

Važna donacija Osnovnoj školi „Sveti Sava“ prethodne sedmice stigla je od Sber banke (SBERBANK), u vidu sredstava za nabavku lektira, odnosno naslova koji su nedostajali bibliotečkom fondu.

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” Gacko, Nikola Milinković, zahvalio se Sber banci na donaciji u ime učenika i u svoje lično ime. “Hvala darodavcu na pažnji i vrijednom poklonu. Obogatili smo fond biblioteke, a nadamo se da će novi naslovi zainteresovati naše učenike koje učimo kolika je važnost pisane riječi”, rekao je Milinković.

Prema riječima profesora Engleskog jezika i književnosti, Jovane Milićević, u pitanju su naslovi predviđeni za razrednu nastavu, tj. od drugog do petog razreda.

„Zahvaljujući ovoj donaciji, biblioteka raspolaže sa skoro svim lektirama za mlađe učenike. Nedostaje nam nekoliko  naslova , a to su Pipi duga čarapa od Astrid Lindgren i dva naslova od Duška Radovića – Kapetan Džon Piplfoks i Razbojnik Kađa i princeza Nađa. Zahvaljujemo se i pozivamo druge subjekte da doprinesu obnovi fonda knjiga kako bi navedene lektire bile dostupne za čitanje našim učenicima“, istakla je Milićević.

Kada su lektire za starije učenike u pitanju, tj.za predmetnu  nastavu, nedostaju naslovi koji su uvedeni od ove  školske godine pa je sledeći korak nabavka istih.

Podijelite vijest