Savez opština Istočne Hercegovine zasjedao u Nevesinju

Na jučerašnjoj sjednici Izvršnog savjeta Saveza opština Istočne Hercegovina, koja je održana u Nevesinju, zajednički je ocijenjeno da u izbornoj godini nije prikladno donositi tako važnu odluku kao što je uspostavljanje novog sjedišta preduzeća HE “Dabar”.

Naime, Savez opština Istočne Hercegovine traži od predstavnika HE „Dabar“ i „Hidroelektrana na Trebišnjici“, da upoznaju načelnike opština iz ove regije o provedenim aktivnostima na projektu „Gornji horizonti“ i planovima za naredni period, te predlaže da se sačeka sa odlukom o eventualnom izmještanju sjedišta ovoga preduzeća iz Trebinja, do početka radova na glavnom projektu.

Članovi Izvršnog savjeta su sa prof. dr Jovom Ateljevićem, potpisali Ugovor o izradi Strategije razvoja Istočne Hercegovine. Razmatran je i zahtjev Koordinacionog odbora BORS-a za pomoć porodicama iz boračkih kategorija. Odobrena su sredstva od 2.500 KM za socijalno najugroženije porodice iz ove populacije. Predstavljena je i inicijativa OSCE-a za promovisanje političke kulture i kulture dijaloga u Istočno – Hercegovačkim opštinama.

Kako je naglasio predsjednik Izvršnog savjeta, Momčilo Šiljegović, zaključci sa jučerašnje sjednice biće proslijeđeni Vladi RS, Elektroprivredi RS, HET- u i HE „Dabar“.

Sjednici su prisustvovali predstavnici svih opština Istočne Hercegovine, osim opštine Bileća.

(Radio Nevesinje)

Podijelite vijest