Sastanak starješina Vatrogasnog saveza Istočne Hercegovine

Danas je u prostorijama Vatrogasne jedinice „Gacko“ održan sastanak starješina Vatrogasnog saveza Istočne Hercegovine. Sastanku su prisustvovali predsjednik Vatrogasnog saveza Goran Stojaković, sekretar saveza Slobodan Jotić i komandiri Vatrogasnih jedinica iz Istočne Hercegovine.

Tema sastanka je analiza požara u požarnoj sezoni, sa posebnim osvrtom na požar koji je prethodinih dana zahvatio područje Trebinja. Razmatrane su i pripremne aktivnosti Vatrogasnog saveza za pripremu plana tehničkog opremanja za 2017. godinu.

Regija Hercegovina je u toku ove godine dobila tri nova vatrogasna vozila, a očekuju se još dva.
„To je jedan značajan iskorak i jedan doprinos da ova regija i Vatrogasne jedinice imaju tehničke mogućnosti da svoje zadatke ispunjavaju i efikasno i na zadovoljstvo svih građana koji žive u ovim opštinama. Ovakvim pristupom pokušavamo da maksimalno podržimo ovu regiju“, istakao je Goran Stojaković, predsjednik Vatrogasnog saveza RS.

Nebojša Avdalović, starješina Vatrogasne jedinice „Gacko“, podsjetio je da su gatački vatrogasci obogatili vozni park za najsavremenije navalno vozilo marke MAN koje u potpunosti odgovara potrebama jedinice i svim izazovima gatačkog područja. Ovo vozilo je nabavljeno iz namjenskih sredstava Vatrogasnog saveza RS u iznosu od 250.000 KM uz učešće Opštine Gacko od 86.000 KM.

Na današnjem sastanku bilo je riječi i o pripremi i analizi za donošenje novog Zakona za zaštitu od požara, usaglašavanje stavova po tom pitanju, kao i o aktuelnoj problematici u radu Vatrogasnog saveza RS.

Podijelite vijest