Saopštenje iz FK “Mladost“ Gacko

Povodom izjave sudije Gorana Lakića iz Brčkog i teških optužbi na račun domaćina da je izbjegao linč u Gacku Predsjedništvo FK „Mladost“ iz Gacka izdaje sledeće saopštenje.

U prvenstvenoj utakmici 15. kola  Prvenstva RS između FK „Mladost“-FK „Krupa“ iz Krupe na Vrbasu koja je odigrana u subotu u Gacku pobijedio je spretniji i sretniji tim rezultatom 2:1, drugim golom postignutim iz sumnjive situacije nakon nedosuđenog ofsajda. Od mirne utakmice dva prijateljska kluba, pravu prvenstvenu bez ijednog težeg prekršaja, a sa 6 žutih i 3 crvena kartona sudija Goran Lakić je napravio Kosovski boj po „žrtvama“.

Glavni sudija Lakić iz Brčkog i pomoćni sudija Vuković iz Bijeljine su svojim odlukama direktno uticali na rezultat utakmice. U 45. minutu nakon prekršaja domaćem igraču Sušiću daje žuti karton. U tom momentu lopta se dokotrljala do domaćeg igrača koji je bez namjere gurnuo prema gostujućem igraču, a sudija mu prestrogo dodjeljuje drugi žuti karton i put u svlačionicu.

U 58. minutu igre gosti su postigli drugi pogodak nakon ofsajda koji nije signalizirao pomoćni sudija Vuković.U 85. minutu isključenje gostujućeg igrača Cvijanovića izazvalo je smijeh na tribinama, a obrazloženje glavnog sudije je bilo „psovka“ što niko na terenu nije čuo.

Odluke koje je donosio sudijski par izazvale su burne proteste i negodovanja kako na tribinama tako i kod predstavnika oba kluba.

Postavlja se pitanje zašto je glavni sudija Lakić delegiran samo dva dana prije odigravanja utakmice? Ko stoji iza ovog sudije, jer ako bolje pročitamo njegovu biografiju jasno je da nebi mogao biti na listi. Šta treba da se desi pa da isti prestane dijelit „pravdu“ po terenima RS? Nakon svega kao nagradu sudija dobija ocjenu 8.2.

Teške optužbe na račun domaćina navedene i iskonstruisane u izjavi glavnog sudije su plod njegove mašte jer je zaboravio da sva službena lica u Gacku budu dočekana i ispraćena kako to dolikuje klubu sa dugogodišnjom tradicijom. Da nije bila ugrožena bezbjednost službenih lica mogu to potvrditi i pripadnici policije koji su bili na licu mjesta.

Tražimo od Komisije za takmičenje da detaljno pregleda snimak utakmice, da uzme izjave od službenih lica, pripadnika policije, prozvanih u izjavi domaćina i gosta i donese svoj konačan sud nakon čega će klub preduzeti dalje aktivnosti protiv pomenutog sudije.

Podijelite vijest