Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Regionalno kviz takmičenje u poznavanju pokreta Crvenog krsta – Prvo mjesto za gačane

Aktivisti Opštinske organizacije crvenog krsta Gacko pokazali su zavidno znanje na juče održanom regionalnom  kviz takmičenju u poznavanju pokreta Crvenog krsta, u Bileći.  Učešće na takmičenju je uzelo  šest škola iz Istočne Hercegovine : Trebinja, Bileće, Gacka, Ljubinja, Berkovića i Nevesinja.

Prvo mjesto i plasman na Republičko takmičenje, koje će 14. novembra biti priređeno u sjedištu CK RS na Palama, zauzela je OŠ „Sveti Sava“ iz Gacka sa 43 osvojena boda. Na drugom mjestu našla se nevesinjska OŠ „Risto Proroković“sa 41 bod, a na trećem , domaćin takmičenja, OŠ „Sveti Sava“ iz Bileće sa 40 osvojenih bodova.

Ekipe, koje je činio po jedan učenik sedmog, osmog i devetog razreda, u tri etape su odgovarale na pitanja o tome šta radi Crveni krst i koje su njegove programske aktivnosti. Sekretar Koordinacionog odbora CK Istočne Hercegovine, Branislav Arnautović, koji je vodio kviz takmičenje, istakao je da je cijelokupna organizacija bila na zavidnom nivou kao i znanje koje su mladi aktivisti pokazali u kvizu.  “Vrlo je teško zapamtiti i baratati svim terminima u ovoj oblasti, ali su nas naša djeca oduševila i sve naučila sa razumijevanjem”, dodao je Arnautović.                                                                                                        

(Moja Hercegovina/Opština Gacko)

Podijelite vijest