„Rastimo zajedno“ na 3. Otvorenom prvenstvu RS u atletici

U organizaciji Sportskog saveza MeNeRaLi RS (Mentalno nedovoljno razvijenih lica), 4. aprila 2015. godine u Banja Luci je održano „3. Otvoreno prvenstvo Republike Srpske u atletici“.

Na takmičenju su učestvovali po jedno udruženje iz Republike  Hrvatske,  Republike Srbije i Federacije Bih i 11 udruženja iz Republike Srpske, a učestvovalo je i Udruženje roditelja i prijatelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“ Gacko.

Naši drugari iz Udruženja „Rastimo zajedno“ su nas i ovaj put dostojno predstavili. Na sportskom takmičenju učešće su uzeli: Slavica Lučić, Miodrag Šuković i Mirjana Filipović. U Gacko su nam donijeli četiri srebrene medalje. U trčanju na 100 m, juniorke, Mirjana Filipović je osvojila 2. mjesto, dok je i Slavica Lučić u trčanju na 100 m za senirke osvojila drugo mjesto. U disciplini „trčanje na 200 m“, Slavica Lučić je osvojila 2. mjesto za seniorke, a Mirjana Filipović drugo mjesto za junirke. Miodrag Šuković je osvojio 5. mjesto u disciplini trčanje na 100 m, seniori.

Takmičenje je bilo zanimljivo, sklopljena su nova prijateljstva, obnovljena stara i još jednom srušene predrasude i stereotipi. Naši drugari iz Udruženja „Rastimo zajedno“ su nam još jednom pokazali da su itekako sposobni da šalju pozitivnu sliku o našem gradu i hvala im za to. Oni sa nestrpljenjem očekuju naredno takmičanje, a to nestrpljenje sa njima dijelimo i mi.

Podijelite vijest