Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Proslavljen dvadeset prvi rođendan Radio Gacka

U subotu, 07. decembra, proslavljena je dvadeset i jedna godina postojanja i uspješnog rada jedinog lokalnog medija u našoj opštini – Radio Gacka.

Radio je počeo da emituje program 7. decembra 1992. godine i tada je bio jedini prozor u svijet i jedini način da se stanovnici naše opštine informišu. Druženje sa nama su počeli u jednom nimalo lijepom vremenu, ratnom vihoru, sa minimumom opreme. Godine su prolazile, sve se mijenjalo pa se i tehnika usavršavala. Odgovornim radom, Radio Gacko je ubrzo zadobio  povjerenje širokog auditorijuma.

Ovaj elektronski medij, sedmočasovni program  emituje na ultra kratkotalasnoj frekvenciji  88,7 i 90 megaherca, i  kvalitetenim signalom pokriva šire područje gatačke opštine te dijelove susjednih herecegovačkih opština. Shodno Ugovoru sa Radio Televizijom Republike Srpske,  nakon 15 časova na frekevenciji Radio Gacko reemituje se program RTRS-a.

Opština Gacko ima svoj radio sposoban da se nađe na mjestu dešavanja svih privrednih, političkih, kulturnoh i sportskih dešavanja na širokom prostoru opštine  i tako je postao pravo narodno glasilo. Sluh za imulse novog vremena, ugled u javnosti, poštovanje prema utemeljivačima  garantuje  opstanak ove medijske  kuće. Putem interneta, dostupan je i gačanima koji više nisu u svom gradu i ostavljaju uglavnom pozitivne kritike. Kako kažu zaposleni ovog radija, sada je iza njih 21 godina uspješnog rada, u kojima su se trudili da budu objektivni i informativni.

Radio Gacko emituje program u skladu sa savremenim načinom života i po volji auditorijuma. Programsku šemu čini svekoliki život opštine od ekonomije, kulture, obrazovanja, sporta, dječijih i omladinskih i komercijlanih  programa  do neizbježne politike.
Slušaoci daju prioritet Jutarnjem programu, emisijama Otvorenog programa, tematskim  kontakt emisijama, a tu je i uvijek rado slušana dječija emisija „Šareni svijet mašte“.

Radio Gacko posjeduje Dozvolu za rad Regulatirne agencije za komunikacije.

Podijelite vijest