Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Najava: Promocija vaterpolo Srpske u Hercegovini na jezeru Vrba (Desivoje)

Po prvi put u Gacku, vaterpolo će se u ovom formatu igrati na jednom jezeru. Naime, čast i zadovoljstvo, ove nedjelje u 15 časova, na jezeru Vrba ( Desivoje) na radost svih Gačana ali i onih iz okolnih mjesta upotpuniće članovi Vaterpolo kluba „Borac“ iz Banjaluke, ali i Plivačkog vaterpolo kluba „Leotar“ iz Trebinja.

Pravi praznik sporta, koji decenijama u nazad, uz Mađarsku, svoje najveće uspjehe postiže u zemljama regiona i u našem gradu naišao je na veliku zainteresovanost.

Iz KSC- a potvrdili su nam da je sve spremno i da sa nestrpljenjem čekaju ovaj događaj, koji je sam po sebi inovacija. Biće montiran originalan teren, sa svim rekvizitima, tako da će ugođaj biti upotpunjen.

„Seniorske ekipe ova dva tima odigraće svoj meč na jezeru Vrba, a pored njih biće učešće mlađih selekcija obje ekipe. Mi već duže vrijeme sarađujemo, kroz školu plivanja sa PVK „Leotar“ i u razgovoru sa njima rodila se ta ideja, promocija vaterpola kod nas u okviru Kulturno sportskog ljeta“, rekao je Milan Gutović, koordinator za sport u JU KSC Gacko.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Gacko, a pored meča ekipa izvodiće se peterci, uz trku sa loptom i leteći vaterpolo.

Važno je napomenuti, da i ova manifestacija sa zabavnim sadržajem kreće već od 12 časova.

Uz zvuke di džeja, koji će biti na jezeru od 12 časova, planiran je bogat zabavni ali i ugostiteljski sadržaj, kako bi bila upotpunjena i zaokružena ova sportska priredba.

Podijelite vijest