Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Promocija udruženja “Hercegovina”: Gusle odjekivale Suboticom (video)

Po uzoru na zemljake iz drugih sredina, u Bačkom Dušanovu 26. janura, osnovano je zavičajno udruženje “Hercegovina”. Radi se o dobrovoljnom nevladinom, nestranačkom i neprofitnom udruženju, čiji član može biti svako ko poštuje kulturu i tradiciju Srba iz Hercegovine.

Tim povodom, u hotelu Patria u Subotici na Sretenje Gospodnje, održana je prva pristupna konvencija. U prisustvu velikog broja gostiju, pored čelniih ljudi Subotice, skupu su prisustvovali i načelnik opštine Gacko Milan Radmilović, načelnik opštine Nevesinje, Momčilo Šiljegović i načelnik opštine Istočni Mostar, Radovan Palavestra.

Predsjednik udruženja, Sreten Pištalo, je istakao da je pored njegovanja tradicionalnih vrijednosti Srba iz Hercegovine, prvenstveni zadatak udruženja da doprinese kvalitetnijem i boljem životu samih Hercegovaca.

U kulturnom-umjetničkom dijelu programa koji je vodio Milivoje Beštić, goste su zabavili guslari Boško Vujačić i Slavko Aleksić, KUD “Mladost”, a poseban pečat čitavom događaju dala je glumica Ivana Žigon.

(Slobodna Hercegovina)

Podijelite vijest