Proljeće dočekano uz stihove: Održano pjesničko veče u Gacku

U susret proljeću, tradicionalno na 21. martovsku noć, gatački pjesnici domaćoj publici poklonili su još jedno, šesto po redu, pjesničko veče. U prijatnom ambijentu Parohijskog doma u Gacku, iznova smo čuli stuhove dobro poznatih i nerijetko nagrađivanih pjesnika, ali i onih koji će tek svojim stihovima dobiti povjerenje publike.

Veče je otvoreno stihovima pjesnika Đorđa Dabarčića, a potom su se nizali stihovi Sretena Vidakovića, Dragice Ivanović, Jovana Delića i Zorana Šupića. Da poezija ne poznaje i nema granice, sinoć je, na iznenađenje mnogih, dokazao paroh Druge gatačke parohije, Aleksandar Gajić.

U pauzama između stihova, publika je imala priliku da se prisjeti književnih jubileja, citata iz književnih tekstova koji su obilježili godinu od prošlih susreta pjesnika, kao i dobitnika NIN-ove nagrade za prošlu godinu.

Veče su obogatili i mladi talenti SŠC “Pero Slijepčević” Gacko, recitujući i na Ruskom jeziku. Počastili su nas pjesmom koja je obojila već stihovima oplemenjeno veče. Tu su i polaznici Muzičke škole “Sveti Roman Melod”, koji su tonovima violine, klavira i gitare, nagovijestili talenat koji se već prepoznaje.

Organizatori i ove, šeste po redu pjesničke večeri, bili su JU “Kulturno – sportski centar” Gacko i OO SPKD “Prosvjeta” Gacko.

Podijelite vijest