Projekat dogradnje Dječijeg vrtića Gacko u završnoj fazi

Projekat dogradnje kapaciteta Dječijeg vrtića Gacko je u završnoj fazi. U pitanju je izgradnja dvije prostorije od po 40 kvadrata, kapaciteta 50 djece. Ovom rekonstrukcijom trajno bi se riješio problem zbrinjavanja predškolaca.

Vrijednost radova koje će po projektu finasirati Opština Gacko iznosiće oko 150 hiljada maraka, a radovi bi trebali biti završeni do početka naredne školske godine.

„Veliko nam je zadovoljstvo što projekat ulazi u završnu fazu. Dogradnjom vrtića biće unaprijeđen kvalitet predškolskog odgoja, ali i riješen problem nedostatka smještajnih kapaciteta u ovoj ustanovi. Sva djeca će biti adekvatno zbrinuta i to je osnovni cilj“, rekao je zamjenik načelnika opštine Gacko, Radoica Antunović.

U maju prošle godine za upis u vrtić konkurisalo je 219 djece. Prema riječima direktora, Jelene Gutović, kapacitet po određenim normativima je 130 djece, a vrtić u Gacku trenutno broji 170 djece.

„Preko stotinu djece 2018. godišta nije primljeno u vrtić, kao ni sva djeca 2017. godišta. Dogradnjom dodatnih prostorija dobili bi dvije učionice za dvije nove grupe djece. Mogle bi se koristiti i kao sala za priredbe, fiskulturna sala itd. Bile bi višenamjenske“, rekla je Gutović. Istakla je da i sadašnji kapacitet prostorija ne zadovoljava veliki broj aktivnosti, te da će ovim projektom problem zbrinjavanja djece u ovu predškolsku ustanovu biti riješen.

Podijelite vijest