Пројекат доградње Дјечијег вртића Гацко у завршној фази

Пројекат доградње капацитета Дјечијег вртића Гацко је у завршној фази. У питању је изградња двије просторије од по 40 квадрата, капацитета 50 дјеце. Овом реконструкцијом трајно би се ријешио проблем збрињавања предшколаца.

Вриједност радова које ће по пројекту финасирати Општина Гацко износиће око 150 хиљада марака, а радови би требали бити завршени до почетка наредне школске године.

„Велико нам је задовољство што пројекат улази у завршну фазу. Доградњом вртића биће унапријеђен квалитет предшколског одгоја, али и ријешен проблем недостатка смјештајних капацитета у овој установи. Сва дјеца ће бити адекватно збринута и то је основни циљ“, рекао је замјеник начелника општине Гацко, Радоица Антуновић.

У мају прошле године за упис у вртић конкурисало је 219 дјеце. Према ријечима директора, Јелене Гутовић, капацитет по одређеним нормативима је 130 дјеце, а вртић у Гацку тренутно броји 170 дјеце.

„Преко стотину дјеце 2018. годишта није примљено у вртић, као ни сва дјеца 2017. годишта. Доградњом додатних просторија добили би двије учионице за двије нове групе дјеце. Могле би се користити и као сала за приредбе, фискултурна сала итд. Биле би вишенамјенске“, рекла је Гутовић. Истакла је да и садашњи капацитет просторија не задовољава велики број активности, те да ће овим пројектом проблем збрињавања дјеце у ову предшколску установу бити ријешен.

Подијелите вијест