Prijem za šampionke: Predstavnici opštine ugostili juniorsku ekipu ŽOK “Gacko”

Danas je u kabinetu načelnika opštine Gacko upriličen prijem za juniorsku ekipu ŽOK “Gacko”, koje su nakon pobjede ekipe Bimal Jedinstva iz Brčkog zasluženo postale šampionke BiH u odbojci. Tim povodom, šampionke su ugostili zamjenik načelnika opštine Gacko, Radoica Antunović i predsjednik Skupštine opštine Gacko, Jovan Kovačević. 

Da rezultat nije slučajan te da je i dokaz da opština Gacko mnogo ulaže u talentovanu omladinu posebno u sferi sporta, rekao je zamjenik načelnika, Radoica Antunović, koji je i predsjednik odbojkaškog kluba. „Ovo je samo jedan od izvanrednih rezultata mlađih kategorija ŽOK „Gacko“, koje postižu poslednjih godina. Ove djevojke prije dvije godine bile su i kadetski prvaci RS, a sada su juniorski prvaci BiH. Osam djevojaka iz ove ekipe igra za seniorsku ekipu ŽOK „Gacko“, koja je druga u BiH, i to je dokaz jednog kvalitetnog rada, upornosti i truda u klubu. Opština Gacko je stvorila dobre uslove za dobar rad, koji daje upravo ovakve rezultate” rekao je Antunović.

Kada su u pitanju takmičarske selekcije, Antunović je naglasio da opština ne uskraćuje pomoć nijednom klubu, shodno njigovim rezultatima. “Takav slučaj je i sa odbojkaškim klubom, a ovaj prijem je kruna jedne fantastične sezone ŽOK „Gacko“. Željeli smo prigodnim poklonima i malim druženjem da nagradimo ove djevojke koje u postali prvaci BiH”, zaključuje Antunović. 

Trener odbojkašica, Saša Slijepčević, rekao je da je zadovoljstvo raditi sa uigranom ekipom, po sistemu koji je odavno postavljen i nastavljen u ovoj sezoni. Zahvalio je na podršci opštini Gacko kao glavnom, a kako i sam kaže, u većini slučajeva i jedinom sponzoru kluba.

Za odbojkašice slijedi pauza do avgusta mjeseca, kada počinju pripreme za narednu sezonu. Na jesen ih očekuje jedno novo iskustvo, Evropski Čelendž kup. Do tada, naše djevojke odmaraju i pripremaju se za nove pobjede.

 

 

 

Podijelite vijest