Prijedlog za dodjelu Opštinskih nagrada i priznanja

grb

Odlukom Skupštine opštine Gacko o ustanovljavanju i dodjeli Opštinskih nagrada i priznanja, ustanovljene su nagrade i priznanja koje se dodjeljuju povodom slave opštine, 23. juna. (Trojičin dan)

  1. Povelja opštine Gacko,
  1. Plaketa Svete Trojice.

Komisija za nagrada i priznanja Skupštine opštine Gacko poziva zainteresovane da se jave na oglas o dodjeli nagrada i priznanja.

Nagrade i priznanja u skladu sa pomenutom Odlukom mogu se dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama, mjesnim zajednicama, udruženjima građana i drugim subjektima.

Pravo predlaganja kandidata za priznanja imaju pravna i fizička lica sa sjedištem u Gacku, odnosno prebivalište na teritoriji opštine Gacko.

Predlagači su dužni svoje prijedloge za Opštinske nagrade i priznanja dostaviti Komisiji za nagrade i priznanja Skupštine opštine Gacko najkasnije do 31. maja.

Prijedlog mora da sadrži podatke o kandidatu, ovjeren zapisnik sa sastanka ukoliko je prijedlog uputilo pravno lice, obrazloženje prijedloga sa aspekta opravdanosti, odnosno razlozima dodjele u skladu sa propisanim kriterijumima.

Prijedlog za dodjelu  utvrđuje Komisija za nagrade i priznanja Skupštine opštine Gacko i dostavlja ga u pisanoj formi Skupštine opštine na razmatranje.

Odluka o dodjeli nagrada i priznanja opštine Gacko donosi se na sjednici Skupštine opštine Gacko, a svečano će se uručiti povodom slave opštine.

Podijelite vijest