Pridruži se i ti: Trka za zdravlje Marka Vučkovića iz Bileće

Grupa entuzijasta, sportista i rekreativaca došli na ideju da doprinesu sakupljanu novca za Marka Vučkovića iz Bileće, kroz novu humanitarnu akciju „Trka za zdravlje“. Oko 18 učesnika ove akcije trčaće 70 km kroz ljepote našeg dijela Hercegovine, od Papinog dola (Volujak), do Bilećkog jezera.

Trka će biti realizovana 12/13. decembra, u zavisnosti od vremenskih uslova. Do tada, otvorena je “prodaja” kilometara. Naime, svi mogu biti učesnici ove sportske, humane akcije tako što će kupovati kilometre.

“Početna cijena jednog kilometra je 10 KM. Kilometre može kupiti svaki pojedinac, ustanova, udruženja i slično. Svaka kupovina kilometra će biti javna, transparentna i dostupna svima“, rekla je jedna od učesnika trke, Nada Jovović.

Pored Nade, u trci za Marka učestvuje i Jelena Jovović, Ivana Tabaković, Radoš Milošević, Đorđe Šinik, Goran Žuža, Luka Mastilović, Miljan Okiljević, Nikola Zirojević, Radoš Tabaković, Milan Gutović, Čedomir Šuković, Nebojša Stevović, Saša Rončević, Savo Simić, Miloš Vasiljević, Srđan Govedarica i Srđan Matković.

Kroz “Trku za zdravlje”, ovi ljudi žele ukazati na potrebu svakog pojedinca da vodi brigu o sopstvenom zdravlju kroz fizičku aktivnost, naročito u godini gdje nam je sistematski narušeno, kako mentalno, tako i fizičko zdravlje. A ključni cilj trke je upravo zdravlje Marka Vučkovića.

Ukupan novac od ove humanitarne biće uplaćen na Markov žiro račun.

Podsjećamo, Marku Vučkoviću iz Bileće neophodna je transplantacija bubrega koju je potrebno uraditi što prije, u Bjelorusiji. U ove namjene potrebno je prikupiti 140.000,00 KM.

Za sve potrebne informacije, pozovite kontakt broj: 065/719-647.

Inače, trka za zdravlje održava se u okviru drugog Novogodišnjeg humanitarnog bazara “Ruke moje daruju da podrže život”, a u organizaciji “Dječijeg vrtića” iz Gacka, sa saradnicima.

„Da naši koraci budu mozaik ozdravljenja“, poručuju optimistični učesnici trke iz Gacka i Bileće, koji već sada najavljuju da je ova trka samo uvertira za neke nove, „trkačke“ poduhvate u Gacku.

Podijelite vijest