Prema Programu Opštine zaposleno 14 pripravnika

Prema Programu zapošljavanja pripravnika visoke stručne spreme Opštine Gacko, danas su u kabinetu Načelnika opštine potpisani ugovori o obavljanju pripravničkog staža. Ovim projektom je zaposleno 14 pripravnika, što čini ukupno 28 priravnika koje je Opština zaposlila računajući 14 koji su primljeni prije par dana u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje.

Zamjenik načelnika opštine Gacko, Radoica Antunović, poželio je dobrodošlicu mladim pripravnicima ističući da Opština i ove, kao i prethodne tri godine, čini sve napore kako bi zaposlila što veči broj mladih ljudi.

Antunović je objasnio da je Opština za ovaj program izdvojila oko 110.000,00 KM ističući da na ovaj način  želi da pomogne mladim i obrazovanim ljudima kako bi stekli prva radna iskustva, te stekli preduslove za polaganje pripravničkog i stručnog ispita koji će takođe finansirati Opština.

Pripravnici su izrazili zahvalnost na ukazanom povjerenju i nadu da će opravdati isto, te da će kroz  pripravnički staž učiniti sve  kako bi stekli potrebna znanja i iskustvo koje će im pomoći u njihovom budućem angažovanju.

 

 

 

 

Podijelite vijest