Predstavnici opštine Gacko u Beogradu održali sastanak sa potencijalnim investitorima

U organizaciji udruženja građana “Budućnost Obrenovca”, Udruženja ugostiteljstva i turizma i Zajednice opštih udruženja preduzetnika, u prostorijama Privredne komore Beograda, proteklog vikenda realizovan je radni sastanak predstavnika opština stare Hercegovine, među kojima su bili i predstavnici opštine Gacko, sa potencijalnim investitorima kineske kompanije “Sinomach-Cneec-Cneetc”.

Kroz kratki promotivni film, predstavnici naše opštine na ovom sastanku prezentovali su privredne, energetske, turističke i sve druge potencijale i mogućnosti kojima raspolaže opština Gacko.

Predstavnici kineske kompanije, na čelu sa generalnim direktorom Ni Beihongom, pokazali su spremnost i interesovanje za ulaganje kao u energetski sektor opštine Gacko, tako i u kompletan energetski sektor Hercegovine. Prema riječima zamjenika načelnika opštine Gacko, Radoice Antunovića, kineska delegacija je već obavila pregovore sa Vladom Republike Srpske oko pomenutih ulaganja u opštine stare Hercegovine, a njihova posjeta Gacku najavljena je u drugoj polovini marta.

Iz opštine Gacko, sastanku su prisustvovali zamjenik načelnika opštine, Radoica Antunović, predsjednik SO-e, Jovan Kovačević, direktor Turističke organizacije, Radovan Okiljević, kao i predstavnici privrednih kompanija iz Srbije.

Nakon radnih aktivnosti, posjetili su i 36. međunarodni sajam turizma, gdje su bili gosti štanda Privredne komore Beograda.

Podijelite vijest