Predstavljena knjiga „Sebi u povjerenju“ autora Radenka Kojovića

U čitaonici Narodne biblioteke u Gacku sinoć je predstavljena knjiga „Sebi u povjerenju“ autora Radenka Kojovića, bivšeg logoraša u poslednjem ratu koji je prošao golgotu logora u Metkoviću, Lori kod Splita i Kerestincu kod Zagreba.

Knjigu čini 12 priča, koje je uz pomoć i razumijevanje prijatelja sabrao u zbirku pripovjedaka i izdao nakon 27 godina ćutanja.

“Ovaj teret sam dugo nosio i trpio. Htio sam pocijepati tih 12 priča, koje su izašle nakon 27 godina kada sam odlučio da prekinem zavjet ćutanja o golgoti, patnjama i mukama koje sam preživio sa sapatnicima i mislim da nikada nije kasno da se sazna istina. U ovim pričama sam se osvrnuo na par trenutaka, na par momenata iz ćelije. Metode mučenja koje smo preživljavali u hrvatskim logorima iste su kao one koje su prošli mučenici iz jasenovačkih i drugih logora smrti iz drugog svjetskog rata” – naveo je Kojović.

O knjizi su govorili profesor Đorđe Dabarčić i Ratko Ćuk.

U večeri predstavljanja knjige o životnoj tragičnosti, učestvovali su i mladi guslar Radan Bjeloglav i sestare Sonja i Svjetlana Babić.

Promociju knjige organizovala je JU „Narodna biblioteka“ Gacko i SPKD „Prosvjeta“ Gacko.

Podijelite vijest