Predstavljen zbornik radova „Srpska poezija stradanja i patnje“

Sinoć je u prostorijama čitaonice Narodne biblioteke Gacko predstavljen Zbornik radova „Srpska poezija stradanja i patnje“, koji je priredio Rade R. Lalović.

Zbornik sadrži 25 eseja i stručno-metodičkih radova u kojima 15 autora, profesora srpskog jezika i književnosti, tumači poeziju stradanja, patnje i muka koje su Srbi pretrpjeli od Jasenovca, Jadovna, Gline, hercegovačkih jama, preko Šumarica do NATO bombardovanja 1999. godine.

U Zborniku mjesto su našli i radovi Gačana, profesora Boža Tepavčevića i profesorice Srpskog jezika Darinke Ivanišević koja je sinoć govorila dijelove recenzije Momčila Golijanina i Luke Cicmila, o poetskoj rukoveti – O sjenima sprskih mučenika. Nastavnik Srpskog jezika u OŠ “Sveti Sava Gacko” Dragana Ćorić, čitala je dijelove recenzije Mr Mirka Mutića.

U programu su učestvovali učenici Osnovne škole „Sveti Sava“, Srednjoškolskog centra „Pero Slijepčević“ iz Gacka, kao i Muzička škola “Sveti Roman Melod”.

Organizatori večeri bili su Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Gacko i Javna ustanova „Narodna biblioteka“ Gacko.

Podijelite vijest