Predškolska priprema u JPU “Dječiji vrtić” Gacko

Program pripreme djece pred polazak u školu i ove godine će se realizovati od 2. marta do 31. maja. Program je namijenjen za djecu koja će u septembru ove godine krenuti u prvi razred osnovne škole. U javnoj predškolskoj ustanovi „Dječiji vrtić“ Gacko ovaj program će pohađati 30 djece, koja inače nisu redovni korisnici vrtića.

“Pored njih 30, imamo još 39 djece koja od septembra pohađaju redovni program u vrtiću, a koja će zajedno sa njima krenuti u prvi razred. Sa djecom će raditi diplomirani vaspitači i profesori razredne nastave. Ovaj program je pokazao da podstiče kvalitetan razvoj djeteta, olakšava početak obaveznog školovanja i pruža roditeljima podršku u njihovoj roditeljskoj ulozi”, rekla je direktor ove ustanove, Jelena Gutović.

Gutović je podsjetila da su roditelji mališana koji će pohađati program pripreme, do 1. marta dužni donijeti u vrtić uredne nalaze brisa nosa, grla, nalaz stolice i ljekarsko uvjerenje djeteta.

Priprema djece će trajati tri mjeseca, svaki radni dan u trajanju od 180 minuta. Program je u potpunosti besplatan jer za cilj ima da se predškolsko vaspitanje i obrazovanje učini dostupnim što većem broju djece.

Podsjećamo, Ministarstvo prosvjete i kulture RS u saradnji sa predškolskim ustanovama od 2011. godine organizuje tromjesečni predškolski program za onu djecu koja nisu pohađala predškolsku ustanovu.

Podijelite vijest