Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Povodom školske slave „Svetog Save“ nagrađeni najbolji učenici i profesori

Povodom školske slave „Svetog Save“, sinoć je u čitaonici Narodne biblioteke Gacko upriličen prijem za najbolje učenike i profesore koji su prošloj godini ostvarili zavidne rezultate na raznim takmičenjima. Novčane nagrade najboljim uručio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković, a Prosvjetina priznanja i knjige uručio je predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Radomir Vučković.

Vučković je istakao da već tradicionalno, povodom školske slave proglašavaju najbolje đake i njihove profesore.

 „Ove godine smo odlučili da učenike koji su postigli dobre rezultate na takmičenju u prošloj školskoj godini, kao i njihove profesore-mentore na neki način nagradimo simboličnim  nagradama, ali ipak da damo značaja učenicima koji su uložili trud da ovo naprave“, rekao je Vučković.

Načelnik opštine Gacko, dr Ognjen Milinković je u svoje lično ime i u ime Opštine Gacko zahvalio đacima i profesorima što su najbolji promoteri Gacka u ovom vremenu.

 „Čast mi je i zadovoljstvo što sam večeras ovdje sa vama. Mi danas proslavljamo Svetog Savu, najvećeg srpskog sveca, svetitelja i prosvetitenja koji je prije osam stotina godina zadužio srpski narod. Sveti Sava je čovjek koji je podigao i vodio srpsku crkvu, zaslužan za podizanje srpske crkve, osnivanje prvih srpskih bolnica i koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj  istoriji“, istakao je Milinković.

Ove godine, zbog pandemije virusa korona nije bilo takmičenja u Osnovnoj školi „Sveti Sava“.

Kada su u pitanju srednjoškolci, za osvojeno prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz Srpskog jezika  nagrađena je učenica Nataša Marković. Ona je  dobila nagradu  i za osvojeno treće mjesto na republičkom takmičenju iz Ruskog jezika. Nagrađena je i profesorica srpskog jezika Gordana Vuković.

Nagrada za osvojeno prvo mjesto na republičkom takmičenju iz Ruskog jezika pripala je Bojanu Kuljaninu. Za osvojeno treće mjesto nagradu je dobila i učenica drugog razreda Olja Ilić, kao i njihov mentor Mirjana Slijepčević.

Među nagrađenim je osam srednjoškolaca i njihov profesor Jovana Petković Aćimović, za osvojeno prvo mjesto na nivou BiH iz predmeta Demokratija i ljudska prava. U pitanju su Nevena Antunović, Boriša Slijepčević, Milijana Kovačević, Jovan Bratić, Marija Todorović, Stela Dubljević,Todor Pikula i Milan Goranović.

I ove godine nagrada je otišla u školu „Sveti Roman Melod“ za osvojeno prvo mjesto na međunarodnom takmičenju u Srbiji. Nagrađena je učenica Ana Nenadić i njen mentor – profesor Bojo Milošević.

Sinoć su uručene nagrade i priznanja za najbolje radove na temu: „Sveti Stefan sabor sazvao, slavom našu djecu sabrao“, a povodom Dana Republike Srpske.

Prvu nagradu po ovom konkursu osvojila je učenica SŠC „Pero Slijepčević“ Anđela Prstojević, drugo mjesto učenik  OŠ „Sveti Sava“ Ognjen Bošković, dok je treće mjesto pripalo učeniku SŠC „Pero Slijepčević“ Milošu Šupiću.

U konkursu literarnih radova na temu „U domu Svetog Save moj je dom“, a povodom školske slave, nagradu za prvo mjesto dobila je učenica OŠ „Sveti Sava“ Jovana Antunović.

Za drugo mjesto je nagrađena učenica SŠC „Pero Slijepčević“ Milanka Stevanović, dok treće mjesto dijele Mihajlo Mastilović sa Bogoslovije u Foči i Ognjen Bošković učenik OŠ „Sveti Sava“.

Svečana Akademija, u čast Svetog Save, ove godine nije organizovana zbog pandemije.

Podijelite vijest