Potvrđeni rezultati Lokalnih izbora: U novom sazivu SO-e Gacko sedam političkih subjekata

Centralna izborna komisija BiH je na 106. (hitnoj) sjednici održanoj 15.12.2020. godine donijela Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2020. godine održanih 15.11.2020. godine.

Na osnovu potvrđenih rezultata koji su objavljeni na zvaničnom sajtu CIK-a, u novi saziv Skupštine opštine Gacko ulazi sedam političkih subjekata. Najviše mandataimaće SNSD i SDS koji u lokalni parlament ulaze sa po šest odbornika. Po dva odbornika imaće PDP i SPS, i po jednog odbornika DNS, DEMOS i PRVA SDS.

SNSD  će predstavljati Srđan Milović, Vasilije Lažetić, Branko Šojić, Petar Marković, Siniša Šuković i Miroslav Lojović.

Od kandidata SDS odbornički mandat su osvojili Vukota Govedarica, Blagoje Tepavčević, Vera Tepavčević, Jelica Bjeković, Savo Starović i Miroslav Vuković.

Dva mandata za PDP osvojili su Radoica Antunović i Milan Gutović, a za SPS – Siniša Mandić i Saša Škiljević. Mandat DNS-a pripao je Jovani Zelenović, DEMOS-a Milošu Tepavčeviću, a PRVU SDS predstavljaće Rajko Papović.

Podijelite vijest