Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić u posjeti Gacku

Načelnik opštine Gacko, Milan Radmilović danas je primio potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića i potpredsjednika Vijeća naroda Narodne skupštine Republike Srpske, Kemala Čamdžiju, koji su boravili u radnoj posjeti opštini Gacko.

Sastanku su prisustvovali  zamjenik načelnika opštine, Radoica Antunović i predstavnici povratnika.

“Razgovarali smo o nekoliko konkretnih projekata izloženih od strane predstavnika povratnika, koje je i načelnik podržao. Nastojaćemo u narednom periodu da obezbijedimo značajniju posjetu predstavnika iz izvršne vlasti države, da vidimo šta se može pomoći i da udružimo sredstva. Povratnici će dio sredstava obezbijediti preko svoje dijaspore, da bi se infrastrukturni projekti koji su u interesu svih građana realizovali”, istakao je Salkić.

Bilo je riječi i o pojedinačnim projektima od interesa za povratničku populaciju.  Razgovarano je o putnoj komunikaciji Stepen – Cernica – Ključ – Zagraci, o putu za Borač, o nastavku elektrifikacije mjesne zajednice Borač, kao i o potrebi da se obezbijede sredstva i iz drugih izvora.

“Na nivou opštine se izdvaja 1,5 milion maraka godišnje, za razvoj seoske i gradske infrastrukture. U budućnosti ćemo napraviti zajedničke projekte sa sredstvima od RS i BiH, da bi uradili nešto značajnije na infrastrukturnim projektima gdje žive povratnici” rekao je Radmilović.

Povratnici su izrazili svoje zadovoljstvo zbog odlične saradnje sa načelnikom opštine i dobrih međuljudskih odnosa.

Podijelite vijest