Poraz za sunovrat u ambis; FK „Mladost“-FK „Sutjeska“ 0:1

Gatačka  “Mladost” je u  23. kolu  Prve lige Republike Srpske bila domaćin  ekipi FK „Sutjeske“ iz Foče. Utakmica je odigrana pred oko 200 gledalaca. Nakon 90 minuta igre utakmica je završena rezultatom 1:0 za goste iz Foče. Ovom pobjedom “Sutjeska” je dovela domaćina u neugodnu situaciju u borbi za opstanak u Prvoj ligi RS.

U naredna tri kola, “Mladost” mora pokazati više nego na ovoj utakmici da bi sačuvala provoligaški status. U 45. minutu igrač gostiju, Rašević je iskoristio nesmotrenost odbrane domaćih i postigao pogodak koji je odlučio i konačan rezultat utakmice. U drugom poluvremenu domaći su napadali ali odbrana gostiju je odolijevala napadima tako da se rezultat nije promijenio.

“Mladost” je igrala u sastavu: Guzina, Perović Salatić, Vico, Prelo,Sušić N,Ćeranić, Toholj (od 68. min Mrković), Komnenić, Andrić, Vuković.

Nakon odigranih 23 kola na prvom mjestu je ekipa FK „Rudara“ iz Prijedora sa 43 boda, a “Mladost” se nalazi na trinaestom mjestu sa osvojena 24 boda.

U narednom, 24. kolu Prvenstva RS koje se igra  u subotu 23. maja,  sa početkom u 17:00 časova fudbaleri „Mladosti“ gostuju u Gradišci gdje se sastaju sa domaćom „Kozarom“.

U 30. kolu Omladinske lige koje se igralo u nedelju 17. maja, omladinci „Mladosti“ su gostovali u Neumu gdje su se sastali sa domaćom ekipom NK „Neum“. Kadeti su poraženi rezultatom 4:0, a juniori „Mladosti“ su bili bolji od domaćina i pobijedili rezultatom 3:0.

U 31. kolu koje se igra u subotu 23. maja, omladinci „Mladosti“ gostuju u Gornjem Vakufu gdje se sastaju sa domaćim FK „Sloga“. Kadeti igraju u 10:00 časova a juniori u 12:00 časova.

Podijelite vijest