Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Gacko dodijeljena „Bronzana plaketa za rad na unapređenju bezbjednosti saobraćaja“

Na trećoj međunarodnoj konferenciji „Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“ koja je održana 30. oktobra u Banjaluci, Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Gacko dodijeljena je bronzana plaketa za rad na unapređenju bezbjednosti saobraćaja.
Naime, Komisija za odabir najbolje jedinice lokalne samouprave i najboljeg Savjeta u oblasti unapređenja bezbjednosti saobraćaja i najbolje Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja donijela je Odluku kojom je PS za BS Gacko rangirana među prve tri policijske stanice za bezbjednost saobraćaja u Republici Srpskoj.
Ovo priznanje je rezultat kontinuiranih aktivnosti policijskih službenika Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gacko što je dovelo do smanjenje broja saobraćajnih nezgoda za 46,34% u prvih devet mejseci ove godine u odnosu na isti period prošle godine na području djelovanja ove stanice. Navedeno smanjenje saobraćajnih nezgoda je sigurno jedan od parametara koji je odlučivao o nagradi.
Aktivnosti usmerene na neprilagođenu brzinu koja je najčešći izrok saobraćajnih nezgoda rezulirale su smanjem za oko 47% saobraćajnih nezgoda sa ovim uzrokom.
Primaran rad ove stanice je bezbjednost saobraćaja, ali svakako i požrtvovanost policijskih službenika ove stanice u rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela i prekršaja, s akcentom na oblast zloupotrebe opojnih droga, doprinijela je ukupnim dobrim rezultatima Centra javne bezbjednosti Trebinje.
Ova nagrada za policijske službenike Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gacko je priznanje ali i obaveza i podstrek za dalje aktivnosti.
                                                                                                                                                                     (MUP RS)

Podijelite vijest