Poklon Vlade Srbije: Sanitetsko vozilo gatačkom Domu zdravlja

Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja “Prof. dr Savo Bumbić” Gacko, jedan je od 14 domova zdravlja koji je donacijom Vlade Srbije dobio novo i potpuno opremljeno sanitetsko vozilo. Ključevi su zvanično uručeni juče u Banjaluci, a vozilo se već danas nalazi na parkingu ove ustanove. S obzirom na dotrajali vozni park, ova donacija za gatački Dom zdravlja puno znači, istakla je direktorica ove ustanove, Vera Tepavčević.

“Opština Gacko je prema Vladi Srbije i Republike Srpske kandidovala više projekata. Upućujem veliku zahvalnost predsjedniku Vučiću, u ime zdravstvenih radnika ali i građana Gacka na ovakvom  značajnom poklonu. Vozilo je potpuno opremljeno i svaki Dom zdravlja trebalo bi da ga posjeduje. Poslednje sanitetsko vozilo koje je Dom zdravlja kupio na kredit od Ministarstva zdravlja, a koje smo otplaćivali duži niz godina, nije bilo ovako opremljeno, a platili smo ga oko 130 hiljada maraka“, rekla je Tepavčević.

Dodala je da su za ovakav human gest Vlade Srbije odlučili da vozilo preuzme Miroslav Vuković, humanitarac, koji je 76 puta darivao najdragocjeniju tečnost koja život znači.

Tepavčević je naglasila da su sanitetska vozila koja trenutno posjeduju jako stara, veliki su troškovi održavanja, ali kako istuče, sa velikim naporom uspijevaju da ih održavaju kako bi bili na usluzi svim pacijentima. Novo vozilo koje su dobili posjeduje svu neophodnu opremu pogodnu za sve vrste intervencija.

​Podsjećamo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom jučerašnje posjete Banjaluci uručio je ključeve 15 sanitetskih vozila, ukupne vrijednost 1,4 miliona KM, koje je donirala Republika Srbija za domove zdravlja u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj. Sanitetska vozila, pored Gacka, dobili su domovi zdravlja u Istočnom Starom Gradu, Čajniču, Petrovu, Brodu, Bileći, Kostajnici, Foči, Ribniku, Gradišci, Kozarskoj Dubici, Novom Gradu, Tesliću, Kalinoviku i Kneževu.

Podijelite vijest