Podržati novi život

Fondacija „Sveti Vukašin“ već skoro dvije godine uspješno funkcioniše i materijalno pomaže majkama sa troje i više djece, ali i roditeljima koji se liječe od steriliteta. Fondacija spada među rijetke institucije na ovim prostorima koje nastoje da podrže srpsku porodicu u vremenu kada je prirodni priraštaj svake godine u zabrinjavajućem padu.

S obzirom da svakog mjeseca broj korisnika sredstava ove fondacije raste, aktiviran je humanitarni broj 1458, čijim pozivanjem se daruje 1 KM za Fondaciju „Sveti Vukašin“.

Iz Eparhije pozivaju sve ljude dobre volje da, ukoliko su u mogućnosti, učestvuju u ovoj akciji.

Sekretar fondacije đakon Vladimir Vukanović kaže da trenutno Fondacija „Sveti Vukašin“ ima 200 korisnika i da se njihov broj konstantno povećava. On je naglasio da Fondacija za treće dijete dodjeljuje 150 KM mjesečno, za četvrto 250, a za peto i svako sljedeće po 300 KM.
„Djeca koja imaju prebivalište na području hercegovačkih sela dobijaju još po 50 KM.Svi imaju pravoda koriste ovaj novac do navršene druge godine“, objasnio je đakon Vukanović.

Za funkcionisanje Fondacije na mjesečnom nivou potrebno je oko 40.000 KM, a u Eparhiji ističu da je njeno postojanje potrebno ne samo Hercegovini, već cijeloj Republici Srpskoj.

„Ne smijemo da dozvolimo da ova sveta i blagorodna zemlja Hecegovina presuši, da presuši ljudima, da presuši život i ostane samo kamen“.-poruka je Eparhije Zahumsko Hercegovačke i Primorske, izrečena prilikom osnivanja fondacije.

Podijelite vijest