Počela obuka popisivača u opštini Gacko

U susret predstojećem popisu, u sali  SO-e Gacko počela je obuka za opštinske pospisivače, koja će trajati do 20. septembra.

Kako saznajemo iz opštinske Popisne komisije, 8 instruktora obučava 62 popisivača, a zbog problema sa odustajanjem kandidata (12), angažovano  je 12 popisivača koji su imali staus rezerve.

Popisivači  i instruktori koji budu učestvovali u popisu, primiće naknadu za izvršene zadatke, koja je povećana. Naknada za popisivače po jednom popunjenom obrascu povećana je sa  1,75 KM na 2,20 KM za urbano područje, dok je za ruralno područje naknada povećana sa 1,95 KM na 2,50 KM. Za opštinske instruktore, naknada je povećana sa 70,00 KM na 90,00 KM.

Članovi Popisne komisije mole sve kandidate koji prolaze obuku za opštinske popisivače, da redovno prisustvuju obuci, koja će trajati do 20. septembra ove godine.

Poslednjeg dana obuke, kandidati za opštinske popisivače i instruktore biće testirani, nakon čega će opštinska Popisna komisija izvršiti imenovanje izabranih kandidata.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH, koji će biti održan od 1. do 15. oktobra, organizuje se prvi put od 1991. godine.

Podijelite vijest