Počela kampanja „Lako je pojas vezati!“

Bezbjednosni pojas predstavlja jedan od najefektivnijih elemenata pasivne bezbjednosti u vozilima.

Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez Republike Srpske, Jedinice lokalnih samouprava, Radio televizija Republike Srpske kao medijski partner i kompanije Vitinka kao društveno odgovorna kompanija u periodu od 8. aprila do 13. maja 2022. godine provode kampanju „Lako je pojas vezati!“

Cilj provođenja kampanje „Lako je pojas vezati!“ je povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj, povećanjem upotrebe bezbjednosnih pojaseva kod vozača i putnika u vozilu kao i dječijih auto sjedišta.

Kampanjom se želi uticati na promjenu stavova prema upotrebi bezbjednosnih pojaseva i dječijih auto sjedišta, te prenošenje poruke istim koliko je važno koristiti ih.

Realizacijom ove kampanje očekuje se povećanje upotrebe bezbjednosnih pojaseva i dječijih auto sjedišta, čime bi došlo do smanjenja broja nastradalih lica u saobraćajnim nezgodama i izmjene u strukturi povreda (značajno smanjenje težine povreda i manja smrtnost).

Podijelite vijest