PK“We dance” Gacko: Sjajan početak plesne sezone

U organizaciji WBA (World Ballet association) članice gatačkog plesnog kluba “We dance” su proteklog vikenda u Rimu stajale rame uz rame sa takmičarima iz cijelog svijeta i svojim nastupom izborile 1. mjesto u svojoj kategoriji, hip-hop duo. Naime, PK “We dance” se nakon osvojenog 1. mjesta na Internacionalnom takmičenju u Zagrebu (maj 2016) plasirao na Svjetsko prvenstvo u modernom plesu koje se održalo 24. septembra u Rimu i koje je okupilo oko 30 plesnih grupa iz različitih zemalja svijeta: Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Italije, Rusije, i drugih.

Takmičenje se sastojalo iz dva dijela: polufinala, u kome su se takmičari svojim nastupima borili za prva mesta u svojom kategorijama (Hip-hop, street, funky, contemporary, jazz, ballet, acrodance…)  i finala, u kome se, od svih prvih mjesta iz različitih plesnih kategorija birao apsolutni pobjednik. Ovu laskavu titulu ponijela je plesna grupa “Pro dance” iz Slovenije. Tematske koreografije “Roberry” i “Prison”, koreografa Maje Kosović i Emilije Stojanović ostale su vrlo zapažene i ovacijama i aplauzom propraćene od strane publike.

“Čast nam je biti dio svjetskog takmičenja u modernim plesovima. To je za nas prije svega jedno novo iskustvo iz kojeg možemo mnogo naučiti, iz koga se mogu roditi nove ideje i koje nam može biti dobar vjetar u leđa, da napredujemo još više. Ovo je za nas ogroman uspjeh. Biti prvi u svojoj kategoriji je veoma laskava titula. Naši rezultati govore za nas. Trudićemo se da budemo još bolji i da svojim radom a kasnije i rezultatima odbranimo titule koje smo osvojile na različitim plesnim takmičenjima”, kažu Emilija i Maja.

Nova plesna sezona je za ove mlade i ambiciozne gačanke počela više nego uspješno, zato iz kluba poručuju svim zainteresovanim da im se pridruže. Upis traje do kraja mjeseca oktobra, svakog vikenda od 13:00 do 16:00 časova u holu OŠ “Sveti Sava”u Gacku.

Podijelite vijest