PK „We dance“ Gacko: Sa međunarodnog takmičenja u Bečeju bogatiji za dva zlata!

Sa međunarodnog takmičenja u modernim plesovima, članice Plesnog kluba „We dance“ Gacko, vratile su se sa osmijehom na licu, medaljama oko vrata i peharima u rukama.

Juče je u SRC “Jedinstvo” Novi Bečej, održano internacionalno takmičenje u modernim plesovima, „Bečej Dens Open“, gdje je prisustvovalo oko 1000 učesnika iz 50 plesnih klubova, kako iz naše zemlje, tako i iz Hrvatske i Slovenije.Takmičenje je počelo učešćem najmlađih učesnika, da bi na kraju debitovale juniorke i seniorke.

Najmlađe članice PK „We dance“, “zvončice”, osvojile su 1. mjesto u kategoriji čirliding, dok su se juniorke, poznatije kao „mačkice“, okitile medaljama i preharom za 1. mjesto u kategoriji strit stajl.

„Oduševljena sam organizacijom i programom koji smo mogli da vidimo u Bečeju. Sve je proteklo u savršenom redu, a što je najbitnije u druženju i sklapanju novih prijateljstava“, riječi su koreografa, Maje Kosović.

Zadovoljstvo izazvano ovim uspjehom ne krije ni Emilija Stojanović, predsjednik i koreograf kluba. „Ponosne smo na naše članice obje grupe. Pokazale su rezultate svog rada, a njihovo oduševljenje kada su čule proglašenja za dodjelu nagrada, čini i nas izuzetno srećnim“, navodi Emilija, ističići da im ovaj uspjeh daje novi „vjetar u leđa“ da se trude i rade još bolje i više.

Najbolji plesači su se uspjeli kvalifikovati za učešće na evropskim festivalima “Open Dens Fest” organizacije, u Beču, Pragu, Parizu, Rimu, Riminiju, Paraliji i Španiji. Takođe, najboljim plesačima dodeljene su i specijalne nagrade u vidu putovanja u inostranstvo.

Do nekog narednog takmičenja, našim zlatnim djevojkama želimo mnogo vještih pokreta koji će ih odvesti do neke nove pobjede i naravno, zlata.

Podijelite vijest