PK „We dance“ Gacko: Radom i talentom do novih medalja

Članovi plesnog kluba „We dance“ Gacko, proteklog vikenda bili su učesnici na 5. međunarodnom takmičenju „Vienna Dance Open 2016“, koje se održalo u Beču. I ovoga puta, uspjeh nije izostao, a sa njim ni nove medalje. U kategoriji seniora – duo strit stajl, osvojile su drugo mjesto, kao i treće mjesto, grupno, u istoj kategoriji.

Koreografkinje kluba, Emilija Stojanović i Maja Kosović, ističu da je organizacija i ovog takmičenja bila na zavidnom nivou, te da su učešće uzeli takmičari iz svih dijelova Evrope, Beča, Bugarske, Rumunije, Italije, Srbije, Hrvatske, Makedonije itd.

„Organizatori su i ovaj put ispunili očekivanja. Zbog velikog broja učesnika, takmičenje se održavalo na tri bine. Kada se oko vas nalaze plesne grupe koje su prvaci u svojim državama, možemo samo da budemo ponosne što smo bile dio ovog takmičenja“, kažu uspješne koreografkinje kluba.

Maja i Emilija ističu da sve koreografije osmišljaju same. Kako kažu, za inspiraciju uzimaju svjetski poznate plesne grupe, ali svi koraci su proizvod njihovih ideja.
„Vrlo je važno da imate temu za koreografiju, tako da dobar plesač treba biti i dobar glumac“, zaključuju djevojke.

Podsjećamo da je takmičenje imalo međunarodni karakter, te da je okupilo preko 2000 plesača sa ukupno 590 koreografija, iz svih dijelova Evrope.

Podijelite vijest