Pehari i medalje za precizne ruke strijelaca SK „Mladost“

Sa šest takmičarskih ekipa, proteklog vikenda u Tesliću, ekipa SK „Mladost“ iz Gacka, učestvovala je na prvenstvu Republike Srpske za juniorske i seniorske kategorije, na kome je postigla zapažene rezultate.

Pored „Mladosti“, na prevenstvu su učestvovali i ostali streljački klubovi iz Republike Srpske koji rade prema međunarodnom programu streljaštva ito: „Leotar“ iz Trebinja, „Borac“ i „Nikola Bokan“ iz Banja Luke, „Panteri“ iz Bijeljine, „Glasinac“ sa Sokoca i klub domaćin, „Geofon“ iz Teslića

 U dispilinama vazdušna puška (po dvije ženske i dvije muške ekipe)i vazdušni pištolj (dvije ekipe), u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji postignuti su sledeći rezultati:

Strijelci i ekipe „Mladosti“ su po zabilježenim  plasmanima uglavnom vice šampioni Republike. Osvojeno je pet pehara za ekipni plasman, jedna medalja pojedinačno i desetine medalja za ekipne  plasmane.

  • Djevojke, iako oslabljene u sastavu ekipa, usled odsustva standardne reprezentativke (zbog prehlade), u ekipu je uvrštena pionirka, te su praktično bez iskustva u ovom najjačem međunarodnom programu streljaštva, ipak uspjele da se plasiraju na drugo mjesto, odmah iza domaćina, ekipe „Geofona“. Jelica Vuković je svojim pogocima stigla do medalje i tako osvojila treće mjesto u pojedinačnom plasmanu. Za „Mladost“ su još gađale Milijana Bošković i Dajana Krstojević. Jelica i Milijana su zabilježile plasmane među prvih pet pojedinačno i u seniorskoj konkurenciji.
  • Za muške ekipe u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u disciplini vazdušna puška su nastupili: Branislav Bošković, Dušan Krstojević, Uroš Vuković i Vladimir Govedarica. Ovi momci su se ekipno plasirali na drugo mjesto a imali su više plasmana među pet prvih mjesta pojedinačno.
  • Za muške ekipe u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u disciplini vazdušni pištolj su nastupili: Momir Vuković, Nikola Bajčetić, Božidar Tepavčević i Uroš Vuković. Plasirali su se na drugo u juniorskoj i treće mjesto u seniorskoj konkurenciji a i oni su imali više plasmana među prvih pet pojedinačno.

Naredni vikend je prema kalendaru takmičenja rezervisan za zvanično prvenstvo Republike Srpske za mlađe kategorije  koje će se održati u Bijeljini u obje konkurencije, međutim, zbog loše finansijske situacije kluba, strijelci „Mladosti“ biće prinuđeni da preskoče ovo inače veoma važno takmičenje.

Podijelite vijest