Otvoreno prvenstvo u streljaštvu „Gacko 2014“

U okviru Otvorenog prvenstva Gacka u streljaštvu “GACKO -2014”, koje se održava povodom slave opštine, u subotu 31. maja, održano je regionalno treće  kolo Lige pionira RS, po kalendaru takmičenja SS RS.

Za regiju jug-jugoistok, u Gacku na 11 streljačkih mjesta, gađali su: OSK “Leotar” iz Trebinja, SK “Glasinac” iz Sokoca, SK “Hercegovac” iz Bileće, SK “Sv. Dimitrije” iz Nevesinja i domaćin SK “Mladost” iz Gacka. Izostala je samo ekipa SK “Rogatica” iz Rogatice, koja je bila planirana u Gacku.

PIONIRI (Pojedinačni plasman):

  1. Milovan Vuković SK „Mladost“ Gacko;
  2. Krstojević Dajana SK „Mladost“ Gacko;
  3. Šotra Aleksandar SK „Leotar“ Trebinje.

PIONIRI (Ekipni plasman):

  1. SK „Mladost“ Gacko;
  2. SK „Leotar“ Trebinje;
  3. SK „Glasinac“ Sokolac.

U nedelju, 01. juna, u seniorskoj konkurenciji po međunarodnom programu streljaštva, pucalo se u disciplinama vazdušna puška i pištolj. U disciplini vazdušna puška, SK „Mladost“ je zauzeo drugo mjesto i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, dok je ekipa „Geofona“ bila prva. U disciplini vazdušni pištolj, SK „Mladost“ je bila četvrta.

Takmičenje je proteklo u fer i sportskoj atmosferi i lijepom  druženju, a domaćin je obezbijedio i osvježenje za sve takmičare.

Na kraju takmičarskog dijela, najuspješnijim ekipama i strijelcima domaćin je dodijelio  priznanja, pehare za ekipne i medalje za pojedinačne plasmane (za tri prva mjesta).

Sponzori takmičenja bili su opština Gacko i preduzeće Rudnik i TE Gacko.

Podijelite vijest