Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Otvorena šesnaesta izložba radova polaznika centra „Kembridž“

U organizaciji JU „Kulturno-sportskog centra“ iz Gacka, proteklog vikenda je u našem gradu otvorena šesnaesta po redu izložba radova polaznika Centra „Kembridž“  iz Gacka, Trebinja, Bileće i Nevesinja.

Ispred „Kulturno-sportskog centra“, prisutne je pozdravila direktorica, Anđelka Boljanović i izrazila veliko oduševljenje što je upravo ova izložba prva u novoj godini.

Pred prepunom galerijom ljubitelja kista i boje, izložbu je svečano otvorila Jelena Glogovac Savić, profesorica „Kembridž“ centra u Gacku.

„Slike polaznika kursa slikanja Centra „Kembridž“ poslednjih desetak godina ne prestaju da iznenađuju  svojom ozbiljnošću, stvaralačkom raznovrsnošću i originalnim likovnim izrazom, dostojnom profesionalaca. Oni,  osim ličnog usavršavanja i predivnih djela, daju jasan putokaz kulturi i umjetnosti u regionu, da je moguće i potrebno od malih nogu početi, preko  tinejdžerskih dana zadržati i u svim godinama života stvarati umjetnost“, rekla je Glogovac Savić.

Njihovi profesori, Sandra Cumbo (Trebinje), Tatjana Topalović (Bileća), Jelena Glogovac Savić (Gacko) i Dragan Batinić (Nevesinje), nesebično oblikuju talente,  a njihova djela su proizvod rada na čijem je čelu Vera Milošević, direktorica ovog centra.

Prema riječima profesorice Glogovac Savić,  „Kembridž“ centar je osnovan 2008. godine, sa prvenstvenom namjerom da bude lider u učenju stanih jezika, međutim, spletom srećnih okolnosti slikanje je postalo lijep i koristan dodatak toj obrazovnoj viziji.

Izložba će biti otvorena narednih 15 dana, radnim danima u periodu od 08:00 do 15:00 časova, te će svi zainteresovani sugrađani moći da uživaju u zanimljivom izboru od 97 radova umjetnika.

Podijelite vijest