Otvorena izložba slika Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“

Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine “Milorad Ćorović” predstavilo je sinoć izložbu slika u Domu kulture u Gacku, svim našim sugrađanima kojima su afiniteti u vezi sa ovom umjetnošću.

Izložba slika hercegovačkih autora plod je dobre i uzajamne saradnje institucija kulture i udruženja u Hercegovini.

Čast da ovu izložbu otvori imao je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković. Naglasio je veliki značaj ovakvih i sličnih izložbu za naš grad.

“Čast i zadovoljstvo je stajati kraj ovakvo divnih umjetnika, pored ovakvih djela. Hercegovina je jedno zaista specifično područje, ‘gola, bosa i posna’ sa mnogo čestitih ljudi, uspješnih u raznim sferama, takođe i sa mnogo umjetnika. Opština Gacko će pružiti punu podršku da se kultura i umjetnost podignu na veći nivo”, kazao je Milinković.

Predsjednik Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine “Milorad Ćorović”, Nina Lojović – Milinić, kazala je da je srećna što je izložba predstavljena i u Gacku.

“Jedan rad koji je iza nas pokazatelj je našeg trajanja, već osam godina. Neću da ističem šta smo sve postigli, brojne značajne kulturne izložbe. Ali bih htjela da istaknem da sam danas uočila da se ta ideja koja se “rodila” prije osam godina zaista isplatila. Mi smo krenuli zaneseni ljubavlju kao umjetnika, sada sam shvatila da je to dobilo neku značajniju notu, za cijelu Hercegovinu. Stvaramo jedan umjetnički krug, umjetnički aspekt. Skrenuli smo pažnju na sebe. Na ovaj način promovišemo Hercegovinu, likovnu umjetnost, mlade umjetnike, ali i nas koji smo članovi Udruženja”, rekla je Lojović – Milinić.

Izložba je održana uz sve higijensko – epidemiološke mjere.

Svi zainteresovani, imaće priliku da u umjetničkim djelima uživaju u narednih 15 dana.


Podijelite vijest