Otvorena izložba slika Tatjane Topalović

Proteklog vikenda u Domu kulture u Gacku, otvorena je četvrta samostalna izložba umjetnice iz Trebinja, Tatjane Topalović. Izložbu 24 slike krajolika Hercegovine, rađene u tehnici akrilik i ulje na platnu, otvorila je Jelena Glogovac Savić.

“Na slikama Tatjane Topalović Hercegovina čudesnim sjajem dodiruje nebo. Na horizontima punim  vedrine, prostranstva u sjajnoj paleti odišu  optimizmom. Tatjanine slike vas tjeraju da udahnete punim plućima, osjetite miris pokošenog ljekovitog bilja, vruć ljetni vjetar u leđa i da osjetite spokoj u smiraj dana. Čak i uskovitlana neba nad zimom imaju toplo svjetlo. Tatjana na najbolji mogući način, slikajući pejzaže, slika istinsku prirodu  čovjeka”, istakla je Glogovac Savić. 

Topalović je istakla da su baš upravo u Gacku započinjale neke nove stranice u njenom slikarstvu i novi ciklusi, pa tako i ovaj.

“Priča vezana za ove pejzaže koje vidite na mojim radovima počela je upravo na Likovnoj koloniji “Gacko – Klinje”, istakla je Topalović.

Na radovima osim pejzaža i krajolika Hercegovine, Tatjana istražuje i istinsku prirodu samog čovjeka.

“Večeras su izložena 24 pejzaža, ali nisu samo pejzaži u pitanju. Sa ekspresivnim načinom izraza, sa potezom četkice, negdje se dotičem i emocija i pričam tu neku emotivnu stranu priče, a ne samo ono što vidimo na prvi pogled”, kaže Topalović.

Tatjana Topalović završila je ALU u Trebinju. Do sada je imala tri samostalne izložbe, a izlagala je na brojnim kolektivnim izložbama. Učesnik je više likovnih kolonija. Jedan je od inicijatora za osnivanje, kao i član ULUIH “Milorad Ćorović”. Radi kao profesor Likovne kulture u školama u Trebinju i Bileći.

Izložba će biti otvorena 15 dana.

Podijelite vijest