Otvorena izložba slika Tanje Pikule i Snježane Domazet

Izložbena sezona JU „Kulturno sportski“ centar Gacko, sinoć je počela otvaranjem izložbe slika dvije Hercegovke-Snježane Domazet iz Trebinja  i Tanje Pikule iz Gacka. Oko dvadeset radova iz ciklusa „Travunija, zemlja Humska“, krasili su zidove Doma kulture, a sudeći po broju posjetilaca, izložbena sezona je počela kvalitetno.

Da se radi o dva umjetnika, dva savremenika, čije su teme i slikarska interesovanja potpuno prepletena i čine jednu umjetničku simbiozu, otvarajući izložbu, istakla je stručni saradnik za likovnu i primijenjenu  umjetnost  u JU „KSC“, Jelena Glogovac Savić.
„Snježana Domazet i Tanja Pikula su umjetnici koji duboko promišljaju o istoriji podneblja u kojem žive, a kao rezultat toga promišljanja su slike iz ciklusa „Travunija, zemlja Humska“. Siluete sa tih slika i kasnije nastavljaju da žive, transformišu se i materalizuju na nekim potpuno drugačijim slikama“, rekla je Glogovac Savić.

Na slikama dominiraju motivi stećaka i kamena, ali i ljudskih figura. Moderne su i iskonske u isti mah.

Tanja Pikula, u svoje i Snježanino ime, zahvalila se JU „KSC“ na saradnji, ali i posjetiocima koji su podržali njihov rad.

Snježana Domazet i Tanja Pikula  su akademski slikari, članice Udruženja likovnih umjetnika Istočne Hercegovine i često izlažu zajedno. Do sada su imale brojne samostalne izložbe. Slike iz ovog ciklusa do sada su izlagane u Beogradu, Mostaru, Trebinju, Nevesinju.

Organizator izložbe bio je JU KSC Gacko, a za sve posjetioce izložba će biti otvorena narednih 15 dana.

Podijelite vijest