Otvorena izložba slika šestog saziva Likovne kolonije „Gacko-Klinje 2013“

U organizaciji JU “Kulturni-sportskog centar“ Gacko, u petak 06. juna, u holu Domu kulture, otvorena je izložba slika šestog saziva Likovne kolonije „Gacko-Klinje 2013“. Izloženi radovi predstavljaju svojevrstan vrhunac rada likovnih umjetnika svih prethodnih godina, kroz koje su pokazali da je vizuelni izraz i umjetnička stvarnost u stanju da se nosi sa svakodnevnom običnošću.

Ispred organizatora, prisutnim ljubiteljima ove vrste umjetnosti, obratila se stručni saradnik za likovnu i primijenjenu umjetnost, Jelena Glogovac Savić, nakon čega je izložbu otvorio zamjenik načelnika opštine Gacko, Radoica Antunović.

Kao jedan od inicijatora ove manifestacije, još iz 2008. godine, Antunović je naglasio da je kolonija „Gacko-Klinje“ jedan od najboljih načina promocije naše opštine. Takođe, kada je u pitanju njeno održavanje, Antunović je pozvao sve Gačane, ljubitelje umjetnosti, da pruže podršku kako bi istoimena manifestacija nastavila sa svojom tradicijom.

Od 19 autora sa preko 40 djela, u holu Doma kulture našla su se imena i naših domaćih umjetnika iz Gacka, stalnih učesnika pomenute kolonije: Jelene Glogovac Savić, Nataše Milović, kao i selektora kolonije, Tanje Pikule.

Treba istaći da je JU „Kulturno-sportski centar“ Gacko krajem maja prošao na konkursu Ministarstva prosvjete i kulture RS, za sufinansiranje, kojim je  obezbijeđen manji dio sredstava za održavanje sedmog saziva Likovne kolonije „Gacko-Klinje 2014“.

Oni koji nisu bili u prilici da prisustvuju otvaranju, djela Likovne kolonije „Gacko-Klinje 2013“ mogu pogledati do petka, 13. juna. Pokrovitelji izložbe bili su Opština Gacko i Sindikat preduzeća Rudnik i TE Gacko.

Podijelite vijest