Otvorena izložba slika i obilježena 13. Likovna kolonija “Gacko – Klinje” 2020.

Sinoć je u Domu kulture u Gacku otvorena izložba slika i obilježena 13. Likovna kolonija „Gacko – Klinje“ 2020.

Direktor JU „Kulturno – sportski centar“ Anđelka Boljanović pozdravila je sve posjetioce i istakla da je ova Likovna kolonija bila planirana u avgustu, ali je odložena zbog pandemije virusa korona.

„Zbog dobre saradnje sa mnogim umjetnicima koji su godinama dolazili ovdje kod nas, mi smo se dogovorili da ipak ovu godinu obilježimo. Kontaktirali smo neke od naših umjetnika, koji su dugo godina dolazili, oni su izrazili volju i želju da svoja umjetnička djela poklone „KSC“ i da na taj način organizujemo Likovnu koloniju 2020“, rekla je Boljanović.

Ona je dodala da su dobili devet umjetničkih slika koje će ostati u fundusu „KSC“ i izrazila želju da kolonija od sledeće godine bude organizovana kao i do sada.

Jelena Glogovac Savić, stručni saradnik za likovnu i primijenjenu umjetnost je istakla da je zadovoljna i zahvalna i smatra da je po nekim pitanjima srca ovo njihova najznačajnija izložba.

„Ovo je dokaz da su naše kolege i umjetnici koji dolaze godinama na Likovnu koloniju, osjetili potrebu da nam pomognu, da ostvarimo kontinuitet naše kolonije i poslali svoje slike koje su slikali u izolaciji, isto kao što smo i mi bili izolovani i onemogućeni da napravimo klasični oblik Likovne kolonije“, dodala je Glogovac Savić.

Podijelite vijest