Osnovci obilježili Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

U Osnovnoj školi “Sveti Sava” Gacko, danas je obilježen Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, poznatiji kao Dan ružičastih majica.

Zbog epidemioloških mjera, na projektu obilježavanja ovog dana aktivno je radila samo jedna grupa učenika. U pitanju je odjeljenje VII1, koji se, prema riječima nastavnog kadra, ističe po dobrim drugarskim odnosima. Lijep su primjer inkluzivnog odjeljenja, pa su iz tih razloga bili idealni saradnici na projektu.

Zajedno sa direktorom škole Nikolom Milinkovićem, odjeljenskim sarješinom Zoranom Vidakovićem, te članovima stručne službe pedagogom Mirjanom Nenadić i psihologom Majom Beštić, koje su i organizatorke ovog projekta, učenici su u dvorištu škole razmijenili poruke o prijateljstvu, koje su pomoću balona, nošene vjetrom, poslali srcem u nadi da će doći do drugih dječijih srca.

Na podizanju svijesti i edukaciji učenika o vršnjačkom nasilju rađeno je tokom ovog mjeseca, kroz časove odjeljenske zajednice, gdje je naglasak stavljen na edukaciju djece o nasilju preko interneta i opasnostima društvene mreže tik – tok.

Tokom projekta, koji je nosio naziv “Škola – carstvo za drugarstvo”, učenici su pozitivnim porukama o prijateljstvu promovisali ljubav, drugarstvo i toleranciju. Poruke protiv vršnjačkog nasilja bile su ispisane na majicama, koje pored plakata i panoa, krase hol škole.

Podijelite vijest