Osma sjednica Savjeta Saveza opština Istočne Hercegovine

sala_3

Osma sjednica Savjeta Saveza opština Istočne Hercegovine juče je održana u maloj Sali SO-e Gacko. Sjednici su prisustvovali načelnici, zamjenici načelnika, predsjednici skupština, podpredsjednici skupština opština Bileća, Gacko, Ljubinje , I. Mostar, Nevesinje i Trebinje, izvršni direktor savjeta, direktori agencija i  predsjednik Srpsko prosvjetnog i kulturnog društva ”Prosvjeta”.

Sjednicu je otvorio predsjednik Savjeta saveza opština Istočne Hercegovine Luka Aćimović, a na dnevnom redu se našlo 7 tačaka. Tehnički sekretar Izvršnog Savjeta Zagorka Mastilović, dala je uvodne napomene o Izvještaju o radu Saveza opština Istočne Hercegovine za 2011. godinu, ističući da je to presjek najvažnijih aktivnosti koje je Savez  radi u predhodnoj godini, I da je imao za cilj da se nađu načini za lakše artikulisanje pitanja za razvoj opština, regije.

Finansijski izvještaj Saveza opština Istočne Hercegovine  za 2011. godinu sa finansijskim izveštajima Agencija za 2011. godinu, obrazložio je izvršni direktor Savjeta Jovan Kovačević.

Prijedlog budžeta Saveza opština Istočne Hercegovine za 2012. godinu sa planovima rada i prijedlozima budžeta Agencija za 2012. godinu je kao i sve ostale tačke jednoglasno usvojen.

Predsjednik Srpsko prosvjetnog i kulturnog društva ”Prosvjeta” Nikola Asanović je izvršio prezentaciju objavljene Monografije “Hercegovina kroz vijekove”.

Nakon diskusije o tekućim pitanjima, uslijedila je primo predaja  dužnosti predsjednika Savjeta. Dosadašnji predsjednik  Savjeta Luka Aćimović, dužnost je predao potpredsjednik SO-e Bileća Čedo Šarenac.

 

Podijelite vijest