OŠ „Sveti Sava“ Gacko: Svečano dočekana nova generacija prvačića

U prostorijama OŠ „Sveti Sava“ Gacko, svečanom priredbom učenika starijih razreda, danas je dočekana još jedna generacija đaka prvaka. U prisustvu roditelja, pedagoga, nastavnika i učitelja, dobrodošlicu i srećan početak školovanja, mališanima su poželjeli direktor škole, Radan Popović i načelnik opštine Gacko, Milan Radmilović.

U svom obraćanju, načelnik opštine Gacko poručio je  mališanima da se njihova igra i dalje nastavlja, ali da počinje i vrijeme kada se moraju posvetiti obrazovanju, kako  bi izrasli u obrazovane i pametne ljude. Ovom prilikom, Radmilović je uručio čestitku svim prvacima, koja će ih nekad u budućnosti podsjećati na ovaj, za njih, vrlo važan dan.

Direktor škole, Radan Popović, mališanima ali i školskom osoblju, čestitao je početak nove školske godine. Uzbuđenje upisom nove generacije prvačića, sa roditeljima je podijelila i pedagog škole, Mirjana Nenadić. Prema njenim riječima, ove godine u prve razrede je upisano 92 đaka, od čega su tri odjeljenja formirana u matičnoj školi , sa po oko 20 učenika. „Ovogodišnje prijatno iznenađenje  je područna škola u Avtovcu, gdje je upisano jedno odjeljenje sa 17 učenika“, istakla je Nenadić, i dodala da je u ostalim područnim školama zabilježen manji broj učenika.

Nakon svečanog programa, prigodne poklone kao podršku i ohrabrenje za novi početak, koje je i ove godine obezbijedila opština Gacko i Sindikat preduzeća RiTE Gacko, mališanima su uručili načelnik opštine, Milan Radmilović i direktor škole, Radan Popović.

Podsjećamo, knjige za učenike prvih razreda su stigle, a roditelji su ih već danas mogli preuzeti u kancelariji pedagoga škole. Knjige za drugi razred se očekuju, a roditelji će biti blagovremeno obaviješteni o vremenu i mjestu njihovog preuzimanja.

Podijelite vijest