Opštinske svečanosti ove godine biće obilježene skromno i dostojanstveno

Zbog pandemije virusa korona, Dan opštine Gacko, te Slava opštine i Sabornog hrama, ove godine biće obilježene bez tradicionalnih manifestacija, uz poštovanje svih mjera prevencije. Prema riječima zamjenika načelnika opštine Gacko, Radoice Antunovića, sredstva koja se izdvajaju za ove namjene, rebalansom budžeta biće preusmjerena u različite vrste pomoći u vezi sa tekućom situacijom. Kako je istakao, ovi datumi biće obilježeni skromno i dostojanstveno, uz odavanje počasti stradalim ustanicima i palim borcima.

Izostaće kulturno – umjetnički program, a opštinske nagrade i priznanja najboljim učenicima i sportistima koji su ove godine nagrađeni Poveljom “Vasilj Grđić” i Plaketom “Svete Trojice”, uz prigodan prijem narednih dana biće uručene u kabinetu načelnika opštine.

Zvaničnih poziva za krsnu slavu neće biti kao ranijih godina, potvrdio je i predsjednik Skupštine opštine Gacko, Jovan Kovačević na jučerašnjem skupštinskom zasjedanju. Kako je rekao, svi će vođeni mjerama koje su još uvijek na snazi procijeniti na koji način će učestvovati u obilježavanju ovih datuma od značaja za opštinu.

Kao što je ranije već protokol obilježavanja objavljen na našem sajtu, povodom Dana opštine Gacko, u subotu 06. juna, u 10 časova kod spomen obilježja stradalim ustanicima na Brljevu, biće služen parastos i položeno cvijeće na spomenik. U 19 časova u staroj crkvi Svete Trojice biće služeno praznično večernje bogosluženje.

U nedelju 07. juna, na Trojičindan, kada se proslavlja Slava opštine Gacko i Sabornog hrama, u 8 časova počinje jutarnje bogosluženje. U 9 časova u staroj crkvi Svete Trojice biće služena Sveta liturgija, nakon čega slijedi slavska litija a potom i lomljenje krsnog hljeba u porti stare crkve.

Podijelite vijest