Opština pouzdan partner i saradnik kolektivima i udruženjima iz oblasti kulture i sporta

Kako je mnogo puta potvrđeno, potreba za kompletnom rekonstrukcijom vodovodne i kanalizacione mreže sanitarnog bloka u JU „Kulturno – sportski centar“ postoji odavno, a ovim radovima riješava se dugogodišnji problem ove ustanove.

Radovi su počeli, u šta se uvjerio i načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković, koji je danas obišao radove.

„Sve se odnosi na rekonstrukciju vodovodne i kanalizacone mreže, zamjena postojećih elektro-instalacija, postavljanje nove keramike i komplet nove sanitarije“, rekao je Milinković, dodajući da je Opština Gacko u saradnji sa JU „KSC“ u prethodnom periodu radila na organizovanju i realizaciji raznih manifestacija iz domena kulture u našoj opštini.

Izvođač radova je Javno preduzeće „Vodovod“ a.d. Gacko, a ugovorena vrijednost iznosi 25.000,00 KM. Projekat se u potpunosti finansira sredstvima iz budžeta Opštine Gacko.

Milinković je obišao i radove na sanaciji oštećenog parketa u sportskoj dvorani. Preduzeće „Komus“ će raditi na zamjeni i popravci oštećenog parketa, kompletnom brušenju i lakiranju, bojenju i iscrtavanju linija potrebnih za različita takmičenja za sve vidove sporta koji koriste sportsku dvoranu.

„Postojeći parket je dotrajao, pa smo se u dogovoru sa predstavnicima sportskih klubova odlučili na ovaj projekat, što će u velikoj mjeri olakšati rad sportskim koletivima sa područja opštine. Vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 40.000,00 KM“, rekao je Milinković.

Milinković je dodao da su u prethodnom periodu nabavljeni i postavljeni novi elektro-podizni koševi. Ugovorena vrijednost iznosila je 30.000,00 KM, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Opštine Gacko. Ovi radovi bili su povjereni firmi „TOP SPORT“ iz Bijeljine.

Načelnik je potvrdio da građani Gacka krajem ljeta mogu očekivati nastavak radova na novoj sportskoj dvorani.

„Potrebna su velika sredstva za završetak radova na novoj sportskoj dvorani. Odbornici su donijeli odluku za novo kreditno zaduženje, iz koga bi značajna sredstva bila usmjerena za radove u dvorani. Takođe, imamo obećanja i Vlade Republike Srpske, ali i donatorska sredstva Republike Srbije. Ukoliko sve bude išlo po planu naredne godine možemo očekivati završetak radova“, istakao je Milinković.

Prema riječima Mire Koprivice direktora Kulturno – sportskog centra Gacko, ove investicije će značajno unaprijediti uslove za sport i kulturu u našem gradu. Sportska dvorana će dobiti novi parket, što će sportistima omogućiti kvalitetne treninge, a time i šansu za veće uspjehe.

„Ovaj prostor koristi oko 700 školske djece, rekreativci, kao i klubovi koji održavaju treninge. Sama činjenica da je od 8 časova ujutru pa do 23 popunjen svaki termin, govori o važnosti ulaganja u ovaj sportski objekat u cjelini“, rekla je Koprivica i dodala da su ulaganja rezultat predanog rada i saradnje sa lokalnim rukovodstvom koje je prepoznalo njihove potrebe.                                                                         

Podsjećamo, Opština Gacko ove godine povećala je sredstva za sport, sa prošlogodišnjih 250.000,00 KM na 300.000,00 KM.

„Vrijednost pomenutih projekata iznosi oko 100.000,00 KM, i slobodno mogu reći da će sportski kolektivi i udruženja iz oblasti kulture i dalje imati pouzdanog partnera i saradnika u Opštini Gacko“ zaključio je prvi čovjek opštine.

Podijelite vijest