Opština Gacko stipendira sve redovne studente, potpisivanje ugovora u toku

U sali Skupštine opštine Gacko danas je nastavljeno potpisivanje ugovora o stipendiranju 210 redovnih studenata, koje finansira Opština Gacko. Pošto je školska godina u toku, u ime studenata potpisivanje su većinom vršili njihovi roditelji.

Potpisivanje ugovora traje još danas do 15 časova. Prilikom potpisivanja potrebna je lična karta onoga ko potpisuje ugovor i kopija tekućeg računa studenta. Bez lične karte i dostavljenog žiro računa korisnika stipendije, potpisivanje ugovora neće biti moguće.

Mjesečni iznos stipendija se kreće od 90 do 150 maraka, a biće isplaćeno ukupno deset stipendija.

Podsjećamo, na raspisani Konkurs za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2019/2020. godinu, koji je Opština Gacko raspisala 04.09.2020. godine i koji je bio otvoren do 18. septembra pristiglo je ukupno 214 studentskih zahtjeva. Studenti, djeca poginulih i umrlih boraca, kao i djeca đaci generacije stipendiraju se po posebnoj Odluci Načelnika Opštine Gacko.

Posle provjere svih pristiglih zahtjeva utvrđeno je da od ukupnog broja studenata koji su konkurisali za dodjelu stipendije njih 210 ispunjava uslove za dobijanje stipendije.

Podijelite vijest