Omladinska liga: Mladost bolja od Neuma

U 14. kolu koje je odigrano juče u Gacku, omladinci Mladosti ugostili su vršnjake NK “Neum” iz Neuma. Domaćini su bili uspješniji u oba susreta i zabilježili pobjede. Kadeti Mladosti su pobijedili rezultatom od 3:2, a juniori rezultatom 3:1.

Nakon 13 odigranih utakmica, kadeti zauzimaju 13. mjesto na tabeli sa osvojenih 13 bodova. Na prvom mjestu, bez poraza, su kadeti NK “Branitelj” iz Mostara sa 37 bodova.

Juniori zauzimaju 10. mjesto na tabeli sa osvojenih 18 bodova, dok su na prvom mjestu, bez poraza, juniori NK “GOŠK” iz Gabele sa 42 boda.

Odgođena utakmica sa NK „Branitelj“ iz Mostara odigraće se u četvrtak 14. novembra sa početkom u 11:00 sati za kadete i 13:00 sati za juniore.

U 15. kolu koje se igra u nedelju 17. novembra, omladinci Mladosti će gostovati u Čapljini, gdje će se sastati sa vršnjacima NK “Čapljina” iz Čapljine.

I najmlađe selekcije su bile aktivne proteklog vikenda. Pioniri, predpioniri i škola fudbala, gostovali su u Stocu gdje su se sastali sa vršnjacima domaćeg NK “Stolac”. Pioniri Mladosti su igrali neriješeno, 2:2. Predpioniri Stoca su pobijedili svoje vršnjake iz Mladosti rezultatom 7:0, dok je škola fudbala domaćina je bila bolja, i pobijedila rezultatom 3:1.

Podijelite vijest