Okrugli sto na temu “Akcioni plan jačanja socijalne zaštite i inkluzije djece u opštini Gacko za 2013/14 godinu”

Danas je u prostorijama Centra za djecu sa posebnim potrebama održan okrugli sto u vezi “Akcioni plan jačanja socijalne zaštite i inkluzije djece u opštini Gacko za 2013/14 godinu” na kome su razmatrane radne verzije ovog dokumenta.

Ispred članova Komisije za unapređenje socijalne, porodične i dječije zaštite i inkluzije u opštini Gacko,    riječi dobrodošlice uputila je Anđelka Boljanović, koja je izvršila prezentaciju Akcionog plana, kroz retrospektivu izvršenih aktivnosti. Prisutne je upoznala sa osnovnim ciljevima, procesom i metodologijom, analizom situacije u Gacku, sistemom socijalne zaštite i inkluzije djece u opštini Gacko, kao i akcionim planom jačanja socijalne zaštite i inkluzije djece u opštini Gacko za 2013./14. godinu.

Akcioni plan kreiran je od strane Komisije za unapređenje socijalne, porodične i dječije zaštite i inkluzije u opštini Gacko, u periodu implementacije programa „Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije za djecu“ (SPIS program).

Sastanku su prisustvovali predstavnici Opštine,  osnovne i srednje škole, centra za socijalni rad, policijske stanice Gacko, Udruženje za djecu sa posebnim potrebama, predstavnici IBHI-ja, kao i članovi Komisije projkta.

 

Podijelite vijest