Okončan još jedan fudbalski spektakl sa martinelama

Najveći sportski događaj u našem gradu “Gacko fudbalski grad 2022” završen je finalnim susretima u ponedeljak veče. Utakmice na montiranom terenu sa martinelama odigrala je 41 ekipa i to 17 ekipa seniora, 20 djece i četiri ekipe žena.

Najbolja je bila ekipa “No – Mi ljetnja bašta Trebišnjica” koja je u finalu pobijedila “Wwin” Gacko rezultatom 9:5.

Pobjednička ekipa dobila je nagradu od 2.000 maraka, a najbolji igrač turnira, Srđan Drašković iz pobjedničke ekipe, nagradu u vrijednosti 500 maraka.

Ženska ekipa “Wwin” Gacko u finalu je bila bolja od ekipe “Invest Global” koju je savladala rezultatom 5:3 i osvojila rafting vikend u kampu RT.

Radan Simunović, naš sugrađanin koji ovaj sportski događaj već četvrti put organizuje u saradnji sa JU “Kulturno sportski centar” Gacko, nakon završetka turnira, ističe da je ponosan i zadovoljan.

„Oborili smo sve rekorde kako po posjećenosti, tako i po broju učesnika i imamo tendenciju rasta. Svaki dan je na terenima bilo između 500 i 700 gledalaca, a finalnog dana pratilo nas je preko 1000 ljudi. Naša manifestacija postaje tradicija i jako sam zadovoljan zbog toga“, rekao je Simunović.

“Gacko fudbalski grad 2022” organizuje se u okviru manifestacije “Kulturno – sportsko ljeto”, a glavni pokrovitelji su Opština Gacko i Rudnik i Termoelektrana Gacko.

(Fotografije preuzete sa Instagram nalogaGacko fudbalski grad 2022)

Podijelite vijest