OKK Gacko: Rad i disciplina recept za uspjeh i u narednoj godini

kos

OKK Gacko je na početku ove takmičarske sezone prihvatio veliki izazov, te se našao u društvu prvoligaša RS, i ako se prethodne dvije sezone takmičio u drugoj  ligi RS.

Na jednoj strani postojala je velika želja da se priključe višem rangu takmičenja i na taj način omladincima omoguće košarkaško napredovanje i usavršavanje, a na drugoj strani svijest da je njihov postojeći tim sastavljen od veoma mladih igrača sa kojima treba mnogo raditi kako bi njihov potencijal došao do izražaja, i dao svoje rezultate u budućnosti.

Upravo njihova snaga bila je odlučujući faktor da, uprkos problemima sa kojima se susreću pređu na viši rang takmičenja.

Tim je sastavljen od igrača iz juniorskog pogona (Savić, Vujović, Skoko, Okiljević, Sudžum G., Sudžum N., Babić, Vuković, Starović, Sušić), te igrača koji su stasali u ovom klubu, a koji su u ovom momentu nakon završenih studija dobili šansu da odrade pripravnički staž u Gacku, ali i zaigraju u klubu u kom su napravili prve košarkašne korake (Anđić, Krstojević, Krtolica).

Imali su sreću da se u njihovim redovima nađe Goran Bogićević, bivši igrač KK Bratunac, a značajno pojačanje su i Radulović i Zagorac-bivši igrači Leotara iz Trebinja.

“Pozicija OKK “Gacko” na tabeli za sada je vrlo stabilna, iako je naš primarni cilj bio da omladincima priuštimo ozbiljnije košarkaško usavršavanje i da obezbijedimo opstanak u ovom rangu takmičenja, gdje smatramo da nam je i mjesto jer računamo na povratak domaćih igrača”, istakao je trener, Aleksandar Nikčević.

Stručni štab OKK Gacko čine mladi i obrazovani ljudi koji rade sa 6 selekcija koje broje blizu 100 članova. Rezultati seniorskog tima obezbjeđuju popularizaciju ovog sporta, te je sve veći broj djece koja žele trenirati košarku.

Iz kluba je upućen poziv navijačima da u petak  28. decembra, sa početkom u 18:00 sati,  dođu na utakmicu poslednjeg kola prvog dijela i pruže podršku našim košarkašima, koji će u borbi za treće mjesto odmjeriti snage sa KK “Prijedor” iz Prijedora.

OKK “Gacko” čestita svim svojim članovima, sportskim radnicima i građanima Gacka predstojeće novogodišnje i Božićne praznike.